Unusual Volume

Unusual Volume is an interior we designed for the living room of the Cambridge Innovation Center office spaces in Rotterdam. As part of the CIC x Arttenders Art at Work Project we were commissioned to create a contemporary interpretation of an Urban Jungle. Breaking with the usual association of flora and fauna, we have transformed the living room into an abstract but functional sculpture garden. The inspiration came from a Roberto Burle Marx quote: “A garden is a complex of aesthetic and plastic intentions; and the plant is, to a landscape artist, not only a plant – rare, unusual, ordinary or doomed to disappearance – but it is also a color, a shape, a volume or an arabesque in itself.” Custom made printed carpet on the walls reflects our interpretation of the skyline of a contemporary cityscape. This is depicted through the rectangular gradient on the walls. The combination of custom made and existing furniture creates intimate spaces, emphasizing the organic shapes of the sculptures.

Photography by Pim Top